Žirija

Ana-Marija Krušič

diplomirana slikarka

Preberite življenjepis
Ana-Marija je bila rojena leta 1984 v Kranju. Po zaključeni Waldorfski gimnaziji je nadaljevala študij slikarstva na Arthouse - College of Visual Arts. Leta 2009 je diplomirala iz slikarstva pri profesorju Darku Slavcu, akademskemu slikarju spec. in grafiku spec. Leta 2010 je Ana-Marija vpisala študij Waldorfske pedagogike v Ljubljani in ga zaključila junija 2013. Jeseni 2010 je Ana-Marija začela s poučevanjem v svoji slikarski šoli Angels Art.Njen likovni svet je izraz njene notranjosti, počutja, volje in energije življenja.Ustvarjalnost ji prinaša veliko srečo in ob svojih likovnih delih ostaja motivirana.V življenju jo navdihujejo barve, ob katerih se počuti živa. Ana-Marijin pedagoški pristop v likovnem svetu ljubiteljem umetnosti nudi individualno poučevanje in prilagajanje. Svoje znanje deli iz srca. Ob pedagoškem delu na umetniškem področju Ana-Marija raziskuje in odkriva nove smernice v podajanju znanja, ki posameznikom na najboljši način pripomorejo k njihovemu napredku. V njeni duši pa poleg umetnosti živi tudi velika ljubezen do teka.
Meta Wraber

diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij

Preberite življenjepis
Meta Wraber je diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij. Ukvarja se z ilustracijo in oblikovanjem. Njen prepoznavni znak so ilustrirani recepti, akvarelna poezija in nenavadni obrazi, včasih tudi opice. Najraje ilustrira knjige, kuharske ali pa poezijo. V knjigi They draw and cook je svetu predstavila slovenske recepte na sodoben način. Ilustrirala in oblikovala je kuharsko knjigo Namazi. Z ilustracijami hrane je opremila podobo festivala Ojej, ki je združil slovenske pridelovalce hrane v kulturni in umetniški dogodek. Posveča se tudi družbeno angažiranim, izobraževalnim in kulturnim projektom, kot so Krilca, darila s čarobno močjo. Svoje ilustracije že nekaj let razstavlja na slovenskem bienalu ilustracije v Cankarjevem domu in na mednarodnih festivalih (Zlatno pero Beograda, HBI Hrvaški bienale ilustracije). Vzporedno razvija tudi svojo blagovno znamko z umetniškimi izdelki in unikatnimi darili, Metamundus.
Blaž Peršin

direktor Muzeja in galerij Ljubljana

Preberite življenjepis
Blaž Peršin je rojen v Ljubljani, kjer je končal Pravno fakulteto. Bil je zaposlen kot pomočnik direktorja na Zavodu za varstvo kulturne dediščine, OE Ljubljana, kjer je bil od 2000 do 2003 direktor. Bil je načelnik za kulturo in raziskovalno dejavnost Mestne občine Ljubljana do 2006, ko je postal direktor Mestnega muzeja Ljubljana. Od 2009 je direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Vodil je več projektov s področja varstva kulturne dediščine in njene prenove v smislu spoja sodobnih umetniških praks in kulturne dediščine (Stara mestna elektrarna). Bil je producent razstav Alana Hranitelja in sodeloval pri projektih Zavoda Muzeum s področja sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Sodeloval je pri izvedbi večjih festivalov (Exodos, Evropska prestolnica kulture Copenhagen) in razstav (Roberto Capucci, Ikone mesta, Roger Ballen). V letu 2010 je bil komisar slovenskega paviljona na 12. beneškem bienalu arhitekture.V letu 2013 pa komisar slovenske predstavitve na 55. Beneškem likovnem bienalu. Ima evropsko diplomo za projektni kulturni management Fundacije Marcel Hicter in je bil član nacionalnega sveta za kulturo RS.
Alenka Godec

pevka

Preberite življenjepis
Alenka Godec se je na svojo pevsko pot podala leta 1988, ko je junija tega leta na Pop delavnici s skupino Cafe in skladbo Tvoja slavila trojno zmago. Od samega začetka je sicer profesorica nemščine nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza - Big bandom RTVS, New Swing Quartetom Greentown jazz bandom in mnogimi imenitnimi solisti. Izdala je 9 samostojnih albumov. Poleg tega pa v sodelovanju z drugimi glasbeniki izdala še nekaj albumov z bolj jazzovskim pa tudi gospelovskim pridihom. Udeležuje se tudi festivalov (Slovenska popevka, Hit festival, Melodije morja in sonca, Ema), ki so ji prinesli že vrsto nagrad. V svoji zakladnici pesmi ima poleg svojih še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij, filmske glasbe, jazzovskih standardov in svetovno znanih pop skladb. Barvit šopek, s katerim Alenka lahko ugodi skoraj vsem, tudi tistim z najbolj zahtevnim okusom.
Nina Balent

vodja programov in projektov pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana

Preberite življenjepis
Nina Balent, rojena 1984 v Ljubljani, je po končani gimnaziji Jožeta Plečnika, začela intenzivno sodelovati v dejavnostih Zveze prijateljev mladine Slovenije in ZPM Ljubljana Moste Polje, ko se je v letu 2002 kot prostovoljka vključila v brezplačno učno pomoč socialno ogroženim otrokom. Še istega leta je kot vzgojiteljica, animatorka in učiteljica, nadaljevala s spremljanjem otrok in mladostnikov na letovanje na tabore in zimovanje. V letu 2009 je postala tudi pedagoška vodja mladostnikov na letovanju – BOOM počitnice in vodja humanitarnih ter drugih taborov. Po končani Fakulteti za družbene vede 2009, je od leta 2010, kot redno zaposlena, postala nepogrešljiv del ekipe ZPM Lj. Moste – Polje.