Andrej Čuš naštel, kdo iz podmladka SDS se drogira na posnetku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Bivši poslanec SDS Andrej Čuš razkriva, kdo je poleg njega na posnetku z zabave podmladka SDS. Drogo je na dogodku uživalo več ljudi, poudarja, med njimi Damir Žerak, Gašper Pečar, Maks Kvas in Luka Lah.
Oglej si celoten članek

V javnost je pred nekaj dnevi prišel videoposnetek, na katerem se udeleženi drogirajo. Na njem eden od njih reče: "Saj to je koka, koka." Drugi pa odgovori: "Sneg, sneg, sneg. To vse je snegec."

Na posnetku je tudi nekdanji poslanec največje opozicijske stranke SDS, zdaj samostojni poslanec Andrej Čuš. Pred dobrim tednom je Čuš, na vprašanje novinarja POP TV, kdo je na posnetku, odgovoril, naj to storijo vodilni v SDS. Včeraj pa je bil v studiu komercialne televizije bolj gostobeseden. 

Čuš po enem tednu spregovoril

Na vprašanje, kdo je udeleženec na videoposnetku, ki vpije "Sneg, sneg", dejal, da gre za bivšega člana, takrat še člana stranke Damirja Žeraka, ki se je moral tudi zaradi tega videa, ko ga je videla bivša generalna sekretarka Anja Bah Žibert, izpisati iz članstva SDS.

Policija zadevo preverja

"Policija bo omenjen primer preverila, če so podani razlogi za sum, da jebilo storjeno (katerokoli) uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Če bodo razlogi za sum potrjeni, potem bomo ukrepali v skladu z zakonskimipooblastili in o vseh ugotovitvah obvestili državno tožilstvo," so na vprašanje, ali bodo zaradi posnetka uvedli preiskavo, odgovorili na policiji. 

Na vprašanje, ali je na videoposnetku kdo, ki ima sedaj še kakšno javno funkcijo, je Čuš dejal: "Da, Gašper Pečar, predsednik podmladka SDS v občini Oplotnica. Tam je tudi občinski svetnik. Bil je tudi že član izvršnega odbora podmladka, trenutno pa zaseda mesto vodje kluba občinskih in mestnih svetnikov podmladka SDS. Stažiral je tudi pri Romani Tomc, evropski poslanki v Bruslju."

Nekateri še sedaj v stranki

Snemalec je bil po besedah Čuša Maks Kvas, viden član podmladka in občinskega odbora v Slovenski Bistrici, član sveta podmladka in vodstva občinskega odbora v Slovenski Bistrici ter še vedno član stranke SDS. 

Na posnetku je še Luka Lah, član podmladka stranke v občinskem odboru Slovenska Bistrica, ki se je prav tako udeležil delovnega vikenda na Bledu.  

SDS naj bi ga želela diskreditirati

Dodal je tudi, da je drogo na dogodku uživalo več ljudi, kar se sicer iz posnetka ne vidi. Za javno objavo imen se je Čuš, kot pravi, odločil, ker je sam pred enim tednom javno in jasno pozval bivšo stranko in njenega predsednika Janeza Janšo, da razkrijejo imena prisotnih na posnetku, a tega do sedaj niso storili. 

Čuš je prepričan, da je posnetek v javnost lansirala sama SDS, da bi diskreditirala poslanca, ki se je izstopil iz SDS. "To, da je bil pripravljen potunkati štiri mlade člane njegove stranke, da bi oblatil mene, pove veliko o njegovih metodah dela," je Čuš za oddajo 24UR povedal o predsedniku stranke Janezu Janši.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 23:13 17. Februar 2017.

    So prej Slovenski Drogeraši = SD.

  • 16:06 17. Februar 2017.

    Pa kaj nabijate te prazne fraze. To zdaj ni več aktualno. Samo, da nekaj opravljate, fuj vsi, ki se ukvarjate …

  • 08:08 17. Februar 2017.

    zakaj nisi takrat prijavil na policijo ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.