Vrste lokacijskih podatkov, ki jih uporablja Google

V različnih Googlovih izdelkih se lahko uporabljajo različne vrste lokacijskih podatkov

Implicitni lokacijski podatki so podatki, ki nam dejansko ne razkrijejo, kje je vaša naprava, vendar lahko iz njih sklepamo, da vas neki kraj zanima ali da ste v njem. Primer implicitnih lokacijskih podatkov je ročno vnesena iskalna poizvedba o določenem kraju. Implicitni lokacijski podatki se uporabljajo na več načinov. Če na primer vnesete »Eifflov stolp«, sklepamo, da morda želite videti informacije o krajih v bližini Pariza, in lahko ta podatek uporabimo, da vam pokažemo priporočila o teh lokacijah v vaši bližini.

Podatki internetnega prometa, na primer naslov IP, se običajno dodelijo v obsegih, ki temeljijo na državi, zato se lahko uporabijo, da se ugotovi vsaj država, v kateri je naprava, ter tako omogočijo, da prilagodimo jezik in območne nastavitve pri iskalnih poizvedbah. Ti podatki se pošljejo kot del običajnega internetnega prometa.

Nekateri izdelki, na primer navigacija korak za korakom v Google Zemljevidih za mobilne naprave, uporabljajo natančnejše lokacijske podatke. Pri teh izdelkih morate po navadi posebej vklopiti lokacijske storitve v napravi, ki uporabljajo podatke, kot so signali GPS, tipala v napravi, dostopne točke Wi-Fi in ID-ji baznih postaj, ki se lahko uporabijo za določanje ali ocenjevanje točne lokacije. Lokacijske storitve v napravi lahko pozneje izklopite. Nekatere naprave in/ali aplikacije lahko ponujajo tudi dodatne nastavitve za nadzor lokacije v okviru teh lokacijskih storitev v napravi. Pri nekaterih izdelkih lahko na primer izberete, ali želite te lokacije shraniti v izdelku ali zgodovini računa.