Google si prizadeva, da bi vam pomagal odkrivati svet okoli vas. S posnetki na naših platformah želimo izboljšati vašo izkušnjo, saj si boste z njimi lažje ogledali in raziskali kraje v bližini ali po svetu. Zelo si prizadevamo, da bi zagotovili koristne posnetke, ki prikazujejo svet, ki ga naši uporabniki raziskujejo.

Posnetke Street View lahko prispevajo zunanje stranke ali Google. Avtorja posnetka lahko prepoznate na podlagi imena ali ikone, prikazane na posamezni sliki. Posnetki, ki so jih posnele zunanje stranke in so objavljeni v Google Zemljevidih, so last te osebe (ali njenega namestnika, če je določen).

Na tej strani je opisan pravilnik o posnetkih Street View, ki jih prispeva Google. Za posnetke Street View, ki jih prispevajo uporabniki, glejte pravilnik o vsebini, ki jo prispevajo uporabniki Zemljevidov.

Pravilnik o posnetkih Street View,
ki jih prispeva Google

Ker želimo vsem, ki si ogledujejo posnetke Street View, zagotoviti pozitivno in koristno izkušnjo, smo pripravili ta pravilnik o posnetkih Street View, ki jih prispeva Google. V pravilniku je razloženo, kako obravnavamo neprimerno vsebino, poleg tega pa so pojasnjena merila, ki jih uporabljamo za objavljanje posnetkov Street View v Google Zemljevidih. Pravilnik včasih posodobimo, zato ga občasno znova preberite.

Posnetki Street View niso prikazani v realnem času

Na posnetkih Street View je vidno samo tisto, kar so naše kamere zabeležile takrat, ko šle mimo dane lokacije. Po snemanju traja še nekaj mesecev, da posnetke obdelamo. To pomeni, da je vsebina, ki jo vidite, lahko stara od nekaj mesecev do nekaj let. Na nekaterih lokacijah, kjer smo posnetke zbirali več let, si boste lahko prek preteklih posnetkov ogledali, kako se zadevni posnetki spreminjajo, in sicer s funkcijo časovnega stroja.

Zameglitev

Google ob objavi posnetkov Street View v Google Zemljevidih izvede številne ukrepe, da bi zaščitil zasebnost posameznikov.

Razvili smo vrhunsko tehnologijo za zamegljevanje obrazov in registrskih tablic, ki jih je mogoče prepoznati na posnetkih v storitvi Street View, ki jih prispeva Google. Če ste opazili obraz ali registrsko tablico, ki jo je treba dodatno zamegliti, ali če želite, da zameglimo vašo celotno hišo, avto ali telo, nam pošljite zahtevo prek orodja za prijavo težav.

Neprimerna vsebina

Neprimerno vsebino lahko prijavite na povezavi »Prijavi težavo« link. Naslednje kategorije obravnavamo kot neprimerno vsebino, razen če ima vsebina umetniško, poučno ali dokumentarno vrednost.

Kršitve pravic v zvezi z intelektualno lastnino

Kršitve pravic v zvezi z intelektualno lastnino

Ne dovolimo slik ali druge vsebine, ki krši pravne pravice (vključno z avtorskimi pravicami) kogar koli drugega. Če želite več informacij ali želite vložiti pritožbo v skladu z zakonom DMCA, si oglejte naše postopke za zaščito avtorskih pravic.

Ikona – spolno nazorna vsebina

Spolno nazorna vsebina

Ne dovolimo spolno nazorne vsebine.

Ikona – nezakonita, nevarna ali nasilna vsebina

Nezakonita, nevarna ali nasilna vsebina

Ne dovolimo vsebine, ki je po naravi nezakonita, promovira nevarna oziroma kriminalna dejanja ali vsebuje nazorne oziroma neupravičene prizore nasilja.

Ikona – nadlegovanje in grožnje

Nadlegovanje in grožnje

Ne dovolimo vsebine, ki uporablja storitev Street View za nadlegovanje, ustrahovanje ali napadanje drugih.

Sovražni govor

Sovražni govor

Ne dovolimo vsebine, ki spodbuja ali dopušča nasilje nad posameznikom ali skupinami na podlagi rasnega ali etničnega porekla, vere, invalidnosti, spola, starosti, narodnosti, statusa veterana ali spolne usmerjenosti/spolne identitete.

Ikona – teroristična vsebina

Teroristična vsebina

Terorističnim organizacijam ne dovoljujemo uporabe te storitve za noben namen, vključno z novačenjem. Poleg tega bomo odstranili vsebino, povezano s terorizmom, kot je vsebina, ki spodbuja teroristična dejanja ali nasilje oziroma pozdravlja teroristične napade.

Ikona – ogrožanje otrok

Ogrožanje otrok

Google v nobenem primeru ne tolerira vsebine, v kateri se izkorišča ali zlorablja otroke. To vključuje vse posnetke spolnih zlorab in vso vsebino, v kateri so otroci predstavljeni na spolni način. Če najdete kakršno koli vsebino, ki po vašem mnenju izkorišča otroke na tak način, je ne delite naprej in je ne komentirajte, tudi če bi s tem želeli nanjo opozoriti Google. Če na tako vsebino naletite kjer koli drugje v spletu, se obrnite neposredno na Nacionalni center za pogrešane in zlorabljene otroke (NCMEC).

Ikona – podatki, ki omogočajo osebno prepoznavo

Podatki, ki omogočajo osebno prepoznavo

Ne dovolimo objavljanja podatkov (vaših ali od kogar koli drugega), ki omogočajo osebno prepoznavo, kot so podatki kreditne kartice, zdravstvene kartoteke ali identifikacijski dokumenti, ki jih izda državni organ.