Kako vam pomagamo preprečiti krajo identitete

Google uporablja različne tehnologije, s katerimi vas varuje pred krajo spletne identitete in zagotavlja varnost vašega Google Računa.

Preverjanje v dveh korakih

Uporabnikom ponujamo preverjanje v dveh korakih, ki zagotavlja še višjo stopnjo varnosti za njihove Google Račune. To orodje doda še en sloj varnosti, saj za prijavo v Google Račun ne zahteva samo gesla, ampak tudi kodo za preverjanje. Tudi če napadalec razvozla, ugane ali ukrade vaše geslo, se ne more prijaviti v vaš račun, saj mora vnesti še kodo za preverjanje, ki jo pošljemo v vaš mobilni telefon. Preverjanje v dveh korakih je na voljo v več kot 50 jezikih in 175 državah. Več o nastavitvi preverjanja v dveh korakih.

Šifriranje

Google s številnimi ukrepi varuje vaše osebne podatke pred napadalci in vohljači. Povezava z Gmailom med vašim računalnikom in Googlom je privzeto šifrirana – tako preprečimo, da bi drugi vohljali po vaši dejavnosti v Googlu. Ta zaščita, znana kot šifriranje SSL za celotno sejo, je privzeta nastavitev, ko ste prijavljeni v Google Drive in številne druge storitve.

Opozorila o sumljivi dejavnosti v računu

Doslej smo že veliko uporabnikov opozorili, da se v njihovem Google Računu verjetno dogaja nekaj sumljivega – na primer prijave iz ene države se zgodijo kmalu po prijavi iz druge države. Tem uporabnikom se v mapi »Prejeto« v Gmailu prikaže opozorilo o nenavadnem dostopu. Če menimo, da je račun nekega uporabnika ogrožen, zahtevamo, da spremeni geslo.

Preverjanje pristnosti e-pošte

V okviru boja proti zlorabam in vsiljeni pošti smo v Gmail vgradili preverjanje pristnosti e-pošte, s katerim ugotovimo, ali sporočilo dejansko prihaja z naslova, s katerega naj bi bilo poslano. Osebni in finančni podatki vseh aktivnih uporabnikov Gmaila – in oseb, ki so v stiku z njimi – so samodejno zaščiteni pred grožnjami.

Zaščita pred vsiljeno pošto

Gmail vas ščiti pred vsiljeno in škodljivo e-pošto. Vsak dan obdela več milijard sporočil in dosega odlične rezultate na področju zaščite uporabnikov pred vsiljeno pošto – manj kot odstotek vse vsiljene pošte v Gmailu konča v mapah s prejetimi sporočili. Ko pošiljatelj vsiljene pošte pošlje novo vrsto vsiljene pošte, naši sistemi običajno v nekaj minutah prepoznajo takšno pošto in blokirajo njen vstop v Google Račune. Zaradi tega je manj verjetno, da bodo vsiljena sporočila, ki bi lahko škodovala računalniku ali poskusila ukrasti osebne podatke, dosegla svoj namen.