Prijava ponarejenih izdelkov

Nihče ne želi, da ga z goljufijo napeljejo k nakupu ponarejenega blaga. Ponarejeno blago vsebuje blagovno znamko ali logotip, ki je identična oziroma identičen drugi blagovni znamki ali pa je tako podobna oziroma tako podoben slednji, da je razlikovanje nemogoče. Ponarejeno blago oponaša značilnosti blagovne znamke izdelka in se s tem lažno predstavlja kot pristni izdelek lastnika blagovne znamke.

Google jemlje resno vsakršno zlorabo naših storitev za oglaševanje ali prodajo ponarejenega blaga. Pri izdelkih in storitvah, ki gostujejo v Googlu, in se uporabljajo za oglaševanje ali prodajo blaga, imamo jasne pravilnike, ki prepovedujejo uporabo za posredovanje ponarejenega blaga. Veliko inženirskih in strojnih virov namenjamo preprečevanju zlorab, ki kršijo naše pravilnike, kamor sodi tudi ponarejanje. Toda v rezultatih Iskanja Google so v veliki meri prikazana spletna mesta drugih ponudnikov, ne pa izdelki ali storitve, ki gostujejo v Googlu. Če imate pomisleke glede vsebine, ki se pojavlja na spletnem mestu, se obrnite neposredno na lastnika spletnega mesta. Če ste pridobili sodni nalog, premislite o uporabi našega prostovoljnega postopka za sodni nalog. Preglejte nasvete za varnost pri spletnem nakupovanju, ki vam bodo morda v pomoč pri prepoznavanju spletnih mest, ki prodajajo ponarejene izdelke.

Potrošnikom in lastnikom blagovnih znamk prav tako zagotavljamo obrazce za prijavo zlorab, ki jih je mogoče najti v centrih za pomoč za posamezne izdelke (glejte vse Googlove centre za pomoč) in vključujejo: