Odgovori na vsa vaša vprašanja o storitvi Google My Business

 • Kaj je storitev Google My Business in kakšne so njene funkcije?

  Storitev Google My Business je brezplačno orodje, s katerim lahko promovirate profil in spletno mesto svojega podjetja v storitvah Iskanje Google in Google Zemljevidi. Z računom Google My Business si lahko ogledate svoje stranke, se z njimi povežete, objavljate v profilu svojega podjetja in si ogledate, kako se stranke povezujejo z vašim podjetjem v Googlu.

 • Kaj je profil podjetja?

  Z brezplačnim profilom podjetja v Googlu bo vaše podjetje prikazano strankam v trenutkih, ko je najbolj pomembno: ko stranke iščejo vaše podjetje ali izdelke oz. storitve, ki jih ponujate tudi vi, v Iskanju Google in Google Zemljevidih. Prijavite se v račun Google My Business in posodobite svoj naslov, telefonsko številko, spletno mesto in delovni čas, da vas bodo stranke tako lahko lažje poiskale in stopile v stik z vašim podjetjem. Redno posodabljajte profil s svežimi fotografijami, posebnimi ponudbami in promocijami, da se bodo stranke lažje odločile za vas. Preberite več o tem, kako Google pridobiva podatke o vašem podjetju.

 • Kaj je spletno mesto podjetja v Googlu?

  Spletno mesto podjetja v Googlu je brezplačno, profesionalno spletno mesto za vaše podjetje, ki ga lahko nastavite v nekaj minutah. Ustvari se samodejno na podlagi podatkov v vašem profilu podjetja in se samodejno tudi posodobi, ko spremenite podatke v profilu. Za spletno mesto lahko izbirate med različnimi čudovitimi temami in strankam ponudite številne načine, kako lahko stopijo v stik z vami, npr. prek klica, sporočila ali naročila ponudbe.

 • Kako lahko s storitvijo Google My Business dosežem več strank?

  Storitev Google My Business vam omogoča, da privabite stranke in jih pritegnete k interakciji, ko iščejo vaše podjetje v Googlu. S profilom podjetja je vaše podjetje prikazano v storitvah Iskanje Google in Google Zemljevidi, tako da lahko odgovarjate na mnenja, objavljate fotografije izdelkov ali posebne ponudbe ter dodate/uredite podatke o podjetju. S spletnim mestom podjetja v Googlu predstavite svoje podjetje v spletu ter izpostavite fotografije in podatke o podjetju na estetsko dovršen način. Pri vpogledih si lahko ogledate, kako optimizirati dejavnost strank in tako doseči boljše rezultate, dejavnost strank pa lahko še bolj spodbudite z interakcijo s strankami prek zavihka »Stranke«.

 • Ali je za Google My Business na voljo aplikacija za mobilne naprave?

  Tako je. Brezplačna je. V aplikaciji Google My Business lahko počnete vse, kar počnete v spletnem računu, in še več. Z izboljšanimi funkcijami lahko mimogrede še lažje ustvarite profil podjetja, ki bo izstopal.

 • Kakšna je razlika med storitvijo Google My Business ter storitvami, kot so Google Mesta za podjetja, profil podjetja v Googlu, vnos v Googlu in strani podjetja v Googlu+?

  S storitvijo Google My Business lahko izkoristite prisotnost vašega podjetja v Googlu. Z računom Google My Business lahko upravljate in posodabljate svoj profil podjetja ter izdelate spletno mesto, ki bo privabilo stranke in jih pritegnilo k interakciji. Profil podjetja v storitvi Google My Business združuje vse, kar so prej zajemali Google Mesta za podjetja, vnos v Googlu in strani podjetja v Googlu+.

 • Koliko stane Google My Business?

  Storitev Google My Business lahko brezplačno uporablja vsak. Brez izjem. Več o tem, kako lahko z uporabo rešitve Google Ads izboljšate vaše poslovanje, lahko preberete na tem spletnem mestu.

 • Naj uporabim Google My Business, če že imam spletno mesto?

  Seveda. Brezplačni profil podjetja v Googlu vaše spletno mesto dopolnjuje, saj trenutno spletno mesto podjetja z njim postane vidnejše v storitvah Iskanje Google in Google Zemljevidi. V profilu podjetja lahko dodate tudi povezavo do svojega spletnega mesta.

 • Kaj potrebujem, če želim ustvariti spletno mesto podjetja?

  Ko registrirate brezplačni račun Google My Business, naše brezplačno orodje za ustvarjanje spletnega mesta uporabi podatke v vašem profilu podjetja in samodejno ustvari preprosto, profesionalno spletno mesto. Nato lahko povsem brezplačno dodate še fotografije ali izbirate med različnimi oblikovnimi predlogami ter tako prilagodite spletno mesto svojega podjetja.

 • Ali lahko Google My Business uporabljam, tudi če nimam fizične trgovine?

  Seveda. Ne glede na to, ali imate podjetje na domu ali ponujate storitve na določenem območju, lahko svoje podatke brez fizičnega naslova ali z njim objavite v Googlu.

 • Zakaj moram preveriti svoje podjetje?

  Dobro vprašanje! Z izvedbo preverjanja potrdimo, da ste pravi lastnik podjetja in imate torej dovoljenje za upravljanje profila podjetja v Googlu. Varnost nam je zelo pomembna in ne želimo, da bi nekdo drug lahko spreminjal vaš profil podjetja.

 • Kako preverim svoje podjetje?

  Nič zapletenega: večina podjetij lahko lastništvo potrdi prek telefona, sporočila SMS ali z zahtevo in prejetjem Googlove dopisnice na svoj naslov. Več o tem, kako lahko preverite svoje podjetje, si preberite tukaj.