Poiščite navdih v zgodbah Street View

Slika Zanzibar

Zanzibar

Oglejte si, kaj so v kolektivu zaupanja vrednih fotografov za Street View »World Travel in 360 (WT360)« povedali o projektu Zanzibar, njihovi pobudi v sodelovanju s tanzanijsko vlado, da bi Zanzibar umestili na zemljevid. Federico Debetto, Nickolay Omelchenko in Chris du Plessis so odpotovali v Tanzanijo, da bi postavili temelje za umestitev arhipelaga na zemljevid, izobraževanje lokalnega prebivalstva glede fotografije za Street View in ustvarjanje trajnostnega modela, s katerim bi skupnost lahko projekt nadaljevala sama.

Slika Mjanmar

Mjanmar

Raziščite Mjanmar s tem videoposnetkom, v katerem je predstavljeno izjemno delo fotografa Nyi Lynna Secka in njegovih sodelavcev iz podjetja 3XVIVR Productions. Pri podjetju 3XVIVR so namenili veliko časa in truda za njihov posebni projekt, katerega cilj je digitalizacija Mjanmara s storitvijo Street View in ohranitev državne kulturne dediščine s 360-stopinjskimi posnetki.

Slika – Zimbabve

Zimbabve

Oglejte si video z zgodbo Tawande Kanheme o ustvarjanju zemljevidov Zimbabveja s storitvijo Street View. Tawanda Kanhema je odpotoval v svojo državo Zimbabve z namenom, da bi v Google Zemljevide vključil posnetke glavnega mesta Harare in Viktorijinih slapov, mednarodne turistične destinacije. Pred kratkim je svoj projekt še razširil, tako da zdaj vključuje tudi druge ključne lokacije Zimbabveja.

Slika Kenija

Kenija

Spoznajte nekaj lokalnih vodnikov in zaupanja vrednih fotografov storitve Street View, ki umeščajo Kenijo na zemljevid. Ker so želeli, da bi kenijske izjemne lepote lahko doživeli tudi drugi po vsem svetu, so se obrnili neposredno na Street View, ki predstavlja najboljše orodje, s katerim je mogoče doseči ta cilj.

Slika Armenija

Armenija

Poslušajte Joeja Hacobiana, enega od ustanoviteljev neprofitne organizacije Armenia360. Joe je na srečanju »Street View 2019« v Londonu govoril o potovanju svoje ekipe, ko so na zemljevid umeščali staro deželo njegovih prednikov. To je zgodba o tem, kako lahko vsak kraje, ki so zanj pomembni, umesti na zemljevid s storitvijo Street View.

Slika – Bermudi

Bermudi

Oglejte si, kako je organizacija za trženje destinacije Bermuda Tourism Authority najela zaupanja vredno agencijo za Street View Miles Partnership, da bi zbrali posnetke za Street View. Agencija Miles Partnership je organizaciji Bermuda Tourism Authority zagotovila podporo, da so lahko optimizirali spletno prisotnost v Google Zemljevidih in povečali možnosti za odkrivanje lokalnih podjetij, istočasno pa pomaga tudi turistom, da virtualno raziščejo Bermude, medtem ko načrtujejo potovanje oziroma o tem sanjarijo.

Slika – Tonga

Tonga

Ustanovitelja organizacije Grid Pacific Tania Wolfgramm in Wikuki Kingi dokumentirata svojo pot ustvarjanja zemljevidov otočja Tonga. Da bi promovirala kulturo otočja Tonga in drugih pacifiških otokov, sta se podala na pot z ambicioznim načrtom, da bi na zemljevide storitve Street View umestila celotni arhipelag. Njuno osupljivo zgodbo si lahko ogledate tukaj.