Opolnomočenje lokalnih skupnosti na Zanzibarju s storitvijo Street View

Večja mednarodna prepoznavnost je prednostni cilj vsake destinacije, ki se pri doseganju gospodarske rasti zanaša na turizem, in Zanzibar pri tem ni izjema. Zato se je zanzibarska komisija za načrtovanje (Zanzibar Planning Commission) pri prizadevanju za večji ekonomski učinek odločila, da predstavi lepoto njihovega arhipelaga, pri čemer si je pomagala s storitvijo Street View. Skupaj s profesionalnimi fotografi Federicom Debettom, Nickolayem Omelchenkom in Chrisom du Plessisem iz kolektiva World Travel in 360 (WT360) je vzpostavila projekt Zanzibar in navdihnila lokalne skupnosti, da projekt nadaljujejo same.

Google Street View: Opolnomočenje lokalnih skupnosti na Zanzibarju

Watch the film

Link to Youtube Video (visible only when JS is disabled)

1700 km

fotografiranih

980 tisoč

objavljenih slik

33 milijonov

ogledov

105 hotelov

na seznamu

Skupno zagotavljanje rasti

Obsežno kartiranje je izziv. Zato je ekipa kolektiva WT360 združila moči z dvanajstimi študenti prostovoljci iz državne univerze na Zanzibarju (State University of Zanzibar), da bi pomagala pri kartiranju otoka Unguja. Pod strokovnim vodstvom Federica, Nickolaya in Chrisa so zajeli 1700 kilometrov posnetkov.

Delež turizma v BDP-ju znaša več kot 30 %. Zato lahko usposabljamo mlade in tiste, ki že delajo v turistični panogi. Včasih so ljudje turizem dojemali kot dejavnost, povezano s hoteli. Vendar je turizem veliko več. Pomembna je zgodovina, pomembni so letalski prevozniki in pomembno je trženje. To, da bo v panogo vključeno več Zanzibarčanov, bo za vlado zelo ugodno in tudi koristno za gospodarstvo dežele.

-

Simai Mohammed Said, minister Zanzibarja za turizem in dediščino.

Zanzibar se bolj razvija, Federicova ekipa pa redno osvežuje 360-stopinjske slike lokalnih ulic, s čimer pomaga podpirati razvoj infrastrukture in privabljati nove obiskovalce v državo.

Google Street View: Fotografija ulice, ki jo je na Zanzibarju posnel Federico Debetto

Predstavitev podjetij celotnemu svetu s 360-stopinjskimi posnetki

Federico je v prejšnjih mesecih letos začel raziskovati severni otok Pemba. V šestih dneh sta Federico in nekdanji študent prostovoljec Ibrahim Khalid zajela 500 kilometrov slik in 40 panoram iz zraka ter jih naložila v Google Zemljevide prek storitve Street View Studio.

Z natančnimi posnetki turističnih znamenitosti, mest kulturne dediščine, hotelov in podjetij sta uspela ustvariti platformo s posnetki National Global Tour of Zanzibar (Ogled nacionalnih znamenitosti na celotnem Zanzibarju), katere obseg se hitro povečuje in ki otoke promovira po svetu.

Od kartiranja do ustvarjanja delovnih mest

Ko je Federico prvič srečal Shamymu Yassin, je bila študentka, ki je želela postati upravljavka letenja brezpilotnega letalnika. Shamymu se je zavezala k prizadevanju za boljšo prihodnost Zanzibarja, zato se je obrnila na skupino kolektiva WT360, da bi se podučila o tehnologiji Street View. Naučili so jo, katero kamero je najbolje uporabiti, kako zajeti slike in kako jih naložiti v Google Zemljevide. Shamymu je kmalu obvladala te spretnosti in še naprej poglabljala znanje. Postala je profesionalna fotografinja, ki poklicno raziskuje in kartira zanzibarske otoke.

Federico, Shamymu in Ibrahim so trenutno zaposleni z nalaganjem novih slik Zanzibarja iz zraka, pri čemer so osredotočeni na območja, ki so bila razvita nazadnje, nova podjetja ter obnovljene hotele. In z odprtjem zabaviščnega parka na Zanzibarju postaja cilj njihovega poslanstva čedalje obsežnejši.

Obsežno kartiranje Zanzibarja: Pametnejše in hitrejše objavljanje podatkov s storitvijo Street View Studio

Kakovost slik in fotoaparatov se je od leta 2019 izboljšala, poleg tega pa je objavljanje posnetkov z uvedbo storitve Street View Studio postalo preprostejše in hitrejše. Fotografi lahko naložijo več 360-stopinjskih videoposnetkov istočasno, spremljajo napredek, iščejo naloženo gradivo glede na mesto ali izvirno ime datoteke in z interaktivnimi sloji zemljevida pripravijo načrt za prihodnje zbirke.

 

Prek storitve Street View Studio smo objavili posnetke celotnega otoka Pemba. Glavne izboljšave orodja zadevajo boljšo organizacijo, kot sta možnost nadaljevanja začasno zaustavljenih ali prekinjenih nalaganj in nalaganje več videov skupaj, ne da bi se morali za dodajanje novih datotek zbuditi ponoči. Tako prihranimo veliko časa za spanje.

-

Federico Debetto, profesionalni fotograf

 

Ustvarjanje prihodnosti

Začetni cilj projekta Zanzibar je bil opolnomočenje in izobraževanje lokalnih študentov, da bi kartirali svojo pokrajino, pozneje pa je njegov učinek postal globalen. V treh letih izvajanja projekta so lokalna podjetja postala prepoznavnejša, poleg tega pa so se vzpostavile zaposlitvene priložnosti za nekdanje prostovoljce, kot sta Shamymu in Ibrahim.

Objavite svoje posnetke Street View